Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie
Opfristraining Technici
Instructie Stoomopwekking
Geselecteerde Trainingen   
Momenteel heeft u nog geen trainingen geselecteerd
Heeft u nog vragen?

Contactpersoon


Trainingscoördinator
Tel.: 088-450 5551
bvct@nl.bureauveritas.com

Vakbekwaam Persoon Stoominstallatie 

Hoe vaak staat u stil bij de veiligheid, energieverbruik en bedrijfszekerheid van uw stoominstallatie ? Of bij de vakbekwaamheid van uw medewerkers ? Als uw medewerkers het VPS certificaat behalen, hoeft u er nog minder vaak aan te denken. De operators worden opgeleid mo een stoomketelinstallatie veilig en efficiënt te bedienen.

We leren ze tijdens de training VPS, de samenhang in de installatie, de veiligheid en werking van alle installatiecomponenten in het ketelhuis. Daarnaast behandelen de specifieke werking van Cilindrische ketels.

Het examen wordt afgenomen door het Stoomplatform. Zij toetsen onafhankelijk de kennis en het inzicht op basis van uniforme, landelijk geldende eindtermen.

Na het volgen van de opleiding en het slagen voor het theorie- en praktijkexamen ontvangt u het VPS-certificaat.

Na het behalen van het certificaat kan de operator zelfstandig een controleronde lopen en de installatie op verantwoorde wijze in en uit bedrijf nemen. De operator kan storingen herkennen, beoordelen en oplossen. Bij calamiteit weet de operator hoe te handelen.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor:

  • ketelhuisoperators
  • onderhoudstechnici
  • Hoofd Technische Dienst
  • engineers/ consultant energy

Praktische informatie

Deze training duurt vier dagen van 9.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze training bedragen € 1880,-. Dit is exclusief BTW en inclusief trainingsmateriaal, lunches, theorie- en praktijkexamen.


Datum/Plaats:


Op dit moment zijn er geen trainingen gepland.